ORIGENS DEL MÈTODE CONVERSACIONAL


Així va néixer el mètode de EasyTalk

El meu pare em va matricular als 12 anys a l’escola d’idiomes del CIC, a Barcelona. Allà els mestres no sabien gaire espanyol, així que les classes eren 100% en anglès. Vaig aprendre tota la gramàtica amb els llibres i fent molts, molts deures a casa.

Després de quatre anys de gran dedicació personal i sacrificis econòmics per part dels pares, vaig obtenir el meu First Certificate de la Universitat de Cambridge i estava ben orgullós d’això, però el preu que vaig pagar va ser molt alt en termes d’esforç, sofriment i temps. Recordo tornar a casa sovint plorant a causa de la dificultat en l’aprenentatge de les lliçons i dels deures amb tantes correccions en color vermell.

El més frustrant va ser quan vaig viatjar a l’estranger, doncs no vaig poder comunicar-me gaire amb les persones. Per molt que m’esforcés a aplicar els meus coneixements de gramàtica, el parlar col·loquial semblava força diferent a les estructures gramaticals que tant m’havien costa d’aprendre a l’escola. Podia entendre una mica la gent però ningú m’entenia a mi. Fins i tot algunes persones m’havien dit: “Joanjo, you are son funny: You speak like a book”

No va ser fins al el meu segón viatge a l’estranger que vaig començar a desenvolupar les meves habilitats parlant anglès. Vaig necessitar una immersió lingüística per fer-me entendre.Finalment l’anglès em va agradar tant que vaig decidir obrir la meva pròpia escola d’idiomes al 1.991 (Hello! School), a on aplicava els mateixos mètodes d’ensenyança tradicionals. No era conscient, però estava creant el mateix ambient frustrant que vaig patir jo mateix. Degut a la recessió econòmica del 1.993 , vaig haver de tancar l’escola.

Va ser molts anys desprès, quan vaig estudiar francès, que el mestre ens va fer parlar a tot el grup ja el primer dia. Em vaig negar perquè no tenia ni vocabulari ni gramàtica, però la segona setmana ja no tenia excusa. Vaig començar presentant-me a la classe, una cosa molt simple, però així és com vaig experimentar l’aprenentatge d’idiomes de manera natural. Em vaig sentir tan entusiasmat que vaig començar a estimar molt el francès. Em vaig posar la meta que en 6 mesos parlaria amb facilitat. I què va passar? …. Gairebé ho aconsegueixo. Vaig trigar una mica més, però en el viatge d’aprenentatge d’idiomes no importa el temps, l’important es aconseguir arribar al destí.

Joan Josep Ozcàriz. Fundador d' EasyTalkVols estudiar amb nosaltres, apunta't ara, i millora en anglès!

Truca' ns al 634.595.197 o vine a veure'ns

Please prove you are human by selecting the Flag.

Facebook
Instagram