Errors freqüents en anglès (III)
15/12/2016
Sant Patrick
No somos superhéroes
17/01/2019
Show all

Sant Patrick

Els països de parla anglesa també tenen grans celebracions, com Saint Patrick. I per si de cas voleu demostrar la vostra cultura internacional en la propera festa, heus aquí algunes dades divertides que  potser no sabeu sobre aquesta festa anuals. – Proliferació de festes i desfilades:
El Dia de Sant Patrici va començar com una festa religiosa a Irlanda, però es va convertir en un motiu de celebració pels irlandesos de Nord-amèrica, d’acord a Timothy Meagher, professor d’història a la Universitat Catòlica de Washington DC. Als Estats Units, el Dia de Sant Patrici es va celebrar per primera vegada amb banquets en els clubs d’elit a Boston, Filadèlfia, Nova York, Charleston, S. C. , i Savannah, Ga. , va dir Meagher. A continuació, les celebracions es van expandir a les desfilades. Nova York va organitzar la primera desfilada del Dia de Sant Patrici al 1762, i a mitjans del segle 19 les desfilades eren ja comunes, va dir. “Les desfilades són una declaració per mostrar els nostres colors, mostrant la nostra gran participació, demostrant que som poderosa i important”, va dir Meagher del paper de les desfilades en la celebració de la identitat irlandesa-americana. La desfilada més curta del Dia de Sant Patrici als Estats Units, es diu que és a Hot Springs, Arkansas. , on els manifestants vestits de verd marxen 98 peus abans de posar el punt i final. – Litres i litres de Guinness:
La cervesa negra irlandesa és la beguda preferida el Dia de Sant Patrici. En un dia típic, els nord-americans beuen al voltant de 600. 000 litres de la cervesa amb seu a Dublín. Però el dia de Sant Patrici, uns 3 milions de “pints” de Guinness són consumits, segons diu l’empresa Guinness en un correu electrònic al diari USA TODAY Network. Estàs pensant en prendre una pinta a la festa major? Consells de Guinness per servir a la perfecció: inclineu el got a 45 graus quan aboqueu fins a tres quarts de la seva capacitat, després deixeu que la cervesa assenti abans d’omplir el got fins a dalt. Els analistes prediuen que es consumiran 13 milions de pintes de Guinness a tot el món, durant les vacances d’aquest any. – Trèvols ‘ofegats’ en els esperits:
La llegenda diu que Sant Patrici va utilitzar el trèvol de tres fulles per explicar la Santíssima Trinitat cristiana. Però Freeman va dir: “No hi ha evidència que St. Patrick mai ho hagi fet. ”

Tradicions tan primerenques com el segle 17 incorporaven la planta, va dir Mike Cronin, autor del llibre “Portant el verd: Una història del Dia de Sant Patrici”. La gent feia servir trèvols en els seus abrics i acabaven el dia “ofegant el trèvol” (col·locant-lo en un got de whisky abans de beure), va dir Cronin. Cada any, el president d’Irlanda envia al president d’EUA un bol de vidre ple de trèvols, en honor a les festes. – Follets de la sort (“duendes”):
Els follets d’avui dia, els petits homenets borratxins, generalment de galtes rosades vestits de verd, provenen del folklore irlandès. I en el cas que t’estiguis preguntant el valor actual de mercat de l’olla  d’or d’un follet (que conté 1. 000 monedes d’or, amb un pes d’una onça cadascun) és de 1,2 milions de dollars, d’acord amb WalletHub. El primer esment registrat d’un follet es remunta al segle 8, que ve de la paraula “luchorpán”, que significa ” cos petit” per descriure esperits de l’aigua, d’acord amb John i Caitlin Matthews en L’Enciclopèdia d’Elements de Criatures Màgiques. Un altre possible origen és el déu irlandes Lugh, la variant Welch del qual és conegut com un dels “Els Tres sabaters d’or”. També hi ha la fada irlandesa Cluricaune, “un esperit astut que busquen cellers, begudes, fuma i juga males passades,”  descriuen els Matthewses. La Cluricaune va ser popularitzada al 1825 en una publicació anomenada Llegendes de Fades. – Americans irlandesos:
Mentre que a molta, molta gent li agrada celebrar la festa als EUA, 33. 100. 000 és el nombre oficial dels residents dels Estats Units que actualment reclamen ascendència irlandesa, segons WalletHub. com, que equival a set vegades tota la població d’Irlanda.

Comments are closed.

Facebook
Instagram